sâmbătă, octombrie 16

Școală pentru viitor la Umbrărești

În ultimele luni am fost martorii unor schimbări majore în mediul educațional. Trecerea de la sistemul de educație tradițional la cel online a reformulat radical procesul de predare-învățare.

Organizarea acestui nou tip de învățare presupune o pregătire specială, atât la nivelul adaptării și gestionării conținutului, a asigurării mijloacelor necesare procesului de instruire, cât și din perspectiva pregătirii elevilor și a profesorilor pentru a se adapta noilor cerințe tehnologice. Astfel, elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Sf. Stelian” au beneficiat la începutul acestui an școlar de proiectul „Școală pentru viitor!”, finanțat prin programul StartONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Proiectul și-a propus să găsească modalitățile optime de a dezvolta competențele necesare integrării tuturor elevilor, mai ales a celor aflați în risc de abandon, în activitățile de învățare online.

În plus, proiectul a fost de un real folos și cadrelor didactice cu mai puține competențe digitale, oferindu-le posibilitatea de perfecționare. De asemenea, în cadrul atelierelor de lucru susținute în cadrul școlii, elevii și profesorii și-au îmbunătățit abilitățile de lucru privind utilizarea platformelor e-learning: Google Classroom, Google Meet, Zoom, dar și a aplicațiilor educaționale: Wordwall, Liveworksheets, WordArt atât de necesare în această perioadă.

Cu ajutorul proiectului, elevii școlii au reușit să-și rescrie parcursul educațional, acumulând tehnici eficiente de lucru, sprijiniți fiind de către profesori dornici să-i modeleze și să-i ajute să se adapteze. Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

 

Prof.Monica Babeș, manager proiectFaci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *