sâmbătă, octombrie 16

Baronul PSD Fotea a venit cu sacoșa de 90 000 euro, contribuție personală la campanie

Baronul PSD Fotea a venit cu sacoșa  de 90 000 euro, contribuție personală la campanie

Bugetar de când se știe, Fotea a trăit bine pe bani publici. Parcursul său, de la Spitalul Tg. Bujor până în fruntea Consiliului Județean Galați, a fost lin, așa cum îi șade bine unui pesedist ascultător care era Fotea. Era, că nu mai e, vorbesc din ce în ce mai mulți din interiorul partidului despre aerele căpătate de Fotea mai ales de când a fost reales în funcție.

Realegerea în funcție vine la pachet cu o contribuție financiară proprie uriașă,  anume 440 000 lei (90 000 euro),  bani care nu apar în declarația de avere din august 2020,  unde întregistrează doar datorii.

Patru credite apar în declarația de avere a lui Fotea din august 2020, când și-a depus candidatura:

  1. 30. 000 de euro la Banca Italo Romena, din 2010
  2. 40.000 de euro tot la Banca Italo Romena (coplătitor pentru Profira Fotea), din 2015
  3. 50.000 de lei la BCR, din 2018
  4. 61.000 de lei la BCR, din 2018

Niciun depozit bancar, niciun leu în conturi, doar datorii și nu de ieri. Conform unei declarații recente, date de Fotea în urma apariției în presa locală gălățeană a articolelor privitoare la contribuția sa financiară uriașă în campania electorală locale 2020, banii ar proveni din credit bancar: „Nu sunt în întregime venituri personale. 100.000 sunt venituri proprii din salarii, iar diferenţa o reprezintă împrumuturi la bănci, pe care le-am făcut împreună cu soţia”.

Așteptăm cu interes acea declarație de avere, întrucât președintele CJ Galați nu a mai publicat o declarație de avere pe site-ul CJ Galați din 2018, adică încalcă legea fără jenă. De doi ani Fotea nu mai simte nevoia să își publice declarațiile de avere și intererse și nimeni nu se sesizează.

Conform declarației președintelui CJ ar exista alte credite, în afară de cele patru care apar în declarația de avere din august 2020, de la depunerea candidaturii. Dat fiind că declarația de avere a fost completată pe 10.08.2020 și prima depunere din cele trei tranșe ale contribuției a fost facută pe 28.08.2020 am putea să înțelegem că Fotea a facut niște credite între 10 și 28 august 2020. Docamdată, doar vorbe, pentru că acea declarație nu apare publicată nicaieri.

În ceea ce priveste suma de 100 000 lei, despre care Fotea spune că sunt venituri din salarii,  cu siguranță a ținut banii la ciorap, saltea sau în șifonier, atât timp cât nu există în declarațiile sale de avere niciun depozit bancar declarat. Ce să înțelegem de aici, că Fotea a stat cu un milard de lei vechi în casă așteptând să îi depună drept contribuție de campanie în august 2020? A venit de acasă cu sacoșa de bani, ca pe vremuri?

Oricum ar fi, povestea este cel puțin dubioasă, pentru că lui Fotea pare să îi fi căzut din cer în portofel 90 000 euro fix când avea nevoie de bani pentru campanie.  La Fotea Moș Crăciun a venit mai devreme anul acesta. Izul penal al poveștii celor 90 000 lei nu se va stinge curând pentru că dintotdeauna banii apăruți peste noapte au stârnit curiozități și ulterior, investigații.

Vom reveni pe măsură ce vor apărea elemente noi în această investigație care este abia la început.Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *