sâmbătă, ianuarie 22

Elon Musk devine cel mai bogat om din lume

Elon Musk devine cel mai bogat om din lume cu o avere de 184 miliarde de dolari. Jeff Bezos, fondatorul Amazon, pe locul doi.

Elon Musk, co-fondator şi director general al Tesla, cel mai valoros producător de automobile electrice la nivel mondial, cu o capitalizare de 753 miliarde de dolari, a devenit joi cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 184 miliarde de dolari.

Astfel, pe fondul creşterii unei acţiuni Tesla cu 5% în şedinţa de joi, Elon Musk l-a detronat de pe primul loc pe Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cu o avere de circa 181 mld. dolari, potrivit datelor Bloomberg.

Acestea sunt datele de pe parcursul şedinţei de tranzacţionare deschisă în urmă cu puţin timp la New York, situaţia finală fiind stabilită la închiderea bursei, adică atunci când se opreşte pentru astăzi tranzacţionarea Amazon şi Tesla.

Averea lui Elon Musk este dată de deţinerea de circa 20% din Tesla şi de 48% în SpaceX, dar şi de stock options de 57 de milioane de acţiuni la Tesla. Pe de altă parte, averea lui Bezos este dată de deţinerea de 11% din Amazon, companie de 1.600 de miliarde de dolari, adică dublu faţă de Tesla. Averea CEO-ului Tesla a crescut cu 150 mld. dolari în ultimul an pe fondul raliului de 740% al acţiunilor Tesla.

Sursa: ziarulfinanciar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *