sâmbătă, octombrie 16

CUP-ricepere sau CUP-rostie?

Gunoiul, zăpada, haosul și ciuma roșie

În mandatul din 2012-2016 deși au fost la guvernare timp de mai mulți ani activiștii de partid ai PSD au urlat pe rețelele de socializare și în „presa vremii” că e mizerie în oraș, că nu există organizare etc.

În schimb nu odată cu ușile închise PSD-iștii au admis că „pe vremea lui Țuchel eram mai multă ordine” și așa era. Îmi aduc aminte cum printre blocuri săptămânal vedeai angajații de la salubrizare sau asistații sociali făcând curat și ținând lucrurile din scurt. Desigur o altă imagine uzuală pentru perioada 2012-2016 dar rară pentru mandatul Hurdubae era să vezi directorii pe teren cu angajații.

Din 2016 au acaparat toată puterea locală iar în fruntea societăților care au manageriat deșeurile, câinii comunitari sau curățenia în oraș au fost Florian Ioniță, Vârlanuță Constantin, Grosu Daniel, Carleta Bostan și alți adjuncți sau șefi. Verile iarba creștea și câte 1 m și abia abia apucau să o taie prin septembrie sau chiar octombrie. În schimb în contabilitate erau zeci de litri de combustibil consumat, mașini de gunoi trimise la spălătorie săptămânal (fictiv) sau angajați trimiși să facă curat cine știe prin ce curți private.

Gunoiaele au stat vara chiar și câte două săptămâni fără a fi ridicate, ne amintim pozele și chiar mirosul. De câinii comunitari ce să mai ziceam, s-au înmulțit de îți e frică să mergi pe stradă. În schimb salariile grase au fost încasate? Însă primele, sporurile, s-au decontat, drumuri la mall la Galați, prin București etc. totul pe spatele nostru al tecucenilor.

Azi profitând de majoritate „gunoaielor” din consiliul local unii directori sunt ținuți în funcție și conținuă să nu facă nimic cu scopul clar de a-i faulta din nou pe tecuceni. Zăpada nu sunt in stare să o înlăture, o mână de nisip nu aruncă pe străzi în schimb au pretenții de „moralitate și corectitudine”. Apropo dl. Silviu Paladi când era președinte de asociație dădea lecții de gospodărire urbană și explica cum el pretinde alimentare cu apă pentru fiecare gheenă de gunoi pentru a fi curățate de asociațiile de locatari. De ce nu v-ați pus în practică ideea domnule director? Unde vă este spiritul de organizator?

Deși directorului CUP Silviu Paladi, primarul Lucian Costin i-a cerut demisia de mai multe ori acesta a refuzat considerându-se un privilegiat susținut de PSD și ALDE. Oare dacă ai pensie militară și ești un incompetent nu merită să stai acasă?

Un singur lucru vă mai rămâne de făcut dl. Paladi să admiteți că ați falimentat! Sunteți un faliment politic și moral susținut de un partid clădit de „Senatorul faliment” și de „Pariorul politic”.

Cât de greu este să menții curățenia în oraș? Ajunge doar să scoți la muncă personalul din birouri și să le oferi in administrare sectoare. Stradă cu stradă în maxim 2 luni Tecuciul ar putea redevenii orașul de altădată, în schimb el este paralizat de niște tipi siniștri cu interese obscure.

Însă nu va dura mult și toți cei care azi și-au bătut joc de oameni mâine vor plăti!Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *