sâmbătă, octombrie 16

Unde va fi amplasat Parcul Indsutrial din Tecuci?

În cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local din data de 28 ianuarie 2021, edilul Lucian Costin, împreună cu membrii consiliului, vor supune la vot înfiinţarea unui parc industrial la Tecuci.

Acest proiect va genera atât locuri de muncă dar şi venituri substanţiale la bugetul local, după modelul oraşelor puternic dezvoltate.

Parcul industrial este un teritoriu (zonă) special amenajată în scopul dezvoltării industriale (hale de producție, facilități energetice, infrastructură, condiții administrative și juridice), condus de către o companie specializată.

În cadrul Parcului industrial își desfășoară activitatea de obicei mai multe întreprinderi independente, din ramuri identice sau industrii diferite. Cu toate acestea producția companiilor este de multe „legată” de un lanț pentru crearea unei valori adăugate comune și împărțirea serviciilor de infrastructură comune furnizate de parc.

Parcul industriale se Infiinţează cu scopul:
• stimularea investiţiilor directe 1n industrie, servicii, cercetare ştiinţifică, şi dezvoltare tehnologică şi
inovare;
• dezvoltare regională;
• dezvoltarea intreprinderilor mari, mijlocii şi mici;
• crearea de noi locuri de muncă.

Prin Legea nr. 186 / 25.06.2013, s-a reglementat cadrul juridic de constituire, organizare
şi funcţionare a parcurilor industriale, permiţând participarea UAT-rilor ca membri fondatori ce iniţiază
constituirea parcurilor.

Participarea UAT Municipiul Tecuci ca membru fondator al parcului industrial este benefică pe termen lung, atât pentru instituţia In sine cât mai ales pentru mediul de afaceri.

Ţinând cont de aceste considerente cât şi de amplasarea locaţiei, foarte aproape de drumul european, cu acces direct la calea ferată şi posibilitatea de racordare la utilităţi publice, propun ca amplasare a parcului industrial un teren în suprafaţă de min 5ha, din incinta fostei UM 01589.

 Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *