sâmbătă, octombrie 16

Mesaj al Președintelui Comisiei pentru Mediu din Camera Deputaților

Deputatul George Stângă, Președinte al Comisiei pentru Mediu și Echilibru ecologic trage un semnal de alarmă cu privire la acțiunile prezente ne care pot determina viitorul.

„4,6 miliarde de ani de existență a planetei! 4,6 miliarde de ani de când natura este într-o continuă schimbare, favorizându-ne existența, dându-ne energie, lumină, frumusețe, oferindu-ne totul pentru ca noi să trăim!

E timpul să înțelegem că mediul trebuie respectat, protejat, așa cum am face cu noi înșine sau cu propriii noștri copii.
Ziua Internațională a Educației pentru Mediu readuce în actualitate problemele de mediu cu care ne confruntăm, atât la nivel global, cât și la nivel național, dar mai ales necesitatea ca sustenabilitatea să devină prioritate națională.
Pentru a proteja mediul este esențial să existe un sistem de educație ecologică solid, un program bazat pe o colaborare strânsă între Ministerul Educației, Ministerul Mediului, societatea civilă și ONG-urile de mediu.
Dacă vrem o schimbare a calității mediului și a vieții noi suntem cei care avem această putere. Trebuie să acționăm, să contribuim activ la buna evoluție a mediului și a vieții noastre pe acest plan.
Niciodată să nu uităm, oriunde ne vom afla, că trebuie să respectăm cu sfințenie natura, pentru a se bucura de darurile lui Dumnezeu și generațiile viitoare, pentru că cea care este întotdeauna adevărată, serioasă și care are mereu dreptate, sancționând uneori rătăcirile omului, este natura.
Haideți să fim mai responsabili, să fim mai conștienți că ceea ce ne înconjoară depinde de noi, de modul cum păstrăm și prețuim mediul înconjurător.”, a afirmat George Stanga.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *