duminică, octombrie 24

Superstiţii de Valentine’s Day

Stim cu totii acea perioada din an in care buchetele de flori nu se mai gasesc nicaieri in oras, ciocolata este alimentul cel mai cautat, iar ursuletul de plus da batai de cap barbatilor.

Sigur, este 14 februarie, Ziua Indragostitilor, dar si Sf. Valentin, o sarbatoare cu o mare importanta, dar sigur, cu aceasta ocazie vor fi la mare cautare si mesajele romantice, insa noi vom fi originali si iti vom spune altceva:

Iubeste acea persoana indiferent de zi si arata-i afectiunea ta indiferent de ora, nu doar pe 14 februarie, ba chiar mai mult, pe timp de pandemie, este recomandat sa nu iesiti in locuri aglomerate, si sa ramaneti in confortul casei.

   Desigur avem si superstitii de Valentine’s, asa ca o sa ti le listam mai jos:

  • Sa nu te certi cu persoana iubita. Orice ai face, nu isca o cearta aprinsa cu partenera/ul, indiferent de discutii, se spune ca ar putea anunta sfarsitul relatiei
  • Nu oferi flori din drum, asta aduce ghinion in cuplu, ba chiar mai mult daca buchetul are 13 flori.
  • Tine-ti manusile pe maini! Se spune ca daca pierzi o manusa, persoana care o gaseste iti poate fura inima.

Traditiile sunt si ele nelipsite, potrivit tradiţiile anglo-saxone, în ziua Sfântului Valentin, păsările îşi aleg perechea. Se spune si ca prima pasare pe care va vedea o fata in aceasta zi îi va prevesti cu ce bărbat se va casatori.

Daca va vedea o mierla, destinul îi va aduce in cale un preot, macaleandrul un marinar, păsările cu pene galbene un bărbat bogat, vrabia un fermier, păsările cu pene albastre un bărbat vesel, porumbelul un bărbat iubitor, iar daca va vedea o ciocanitoare va rămâne nemăritată.

De asemenea, de ziua Sfântului Valentin, înainte de culcare, fetele îşi pun sub perna o floare de coada şoricelului. Prima persoana pe care o va vedea când va pleca de acasă va fi viitorul ei soţ. Tot în aceasta noapte, fetele nemăritate trebuie sa înconjoare biserica de 12 ori, pentru a-si visa ursitul.

Tot în aceasta zi, numele pretendenţilor unei fete sunt scrise pe bucăţi de hârtie care sunt învelite in lut şi puse în apa. Prima bucată de lut care va ieşi la suprafaţa conţine numele celui cu care fata se va mărita.Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *