luni, ianuarie 24

Acţiune a poliţiştilor rutieri pentru combaterea încâlcării regimului de viteză

102 sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 19 premise de conducere au fost reținute de polițiștii rutieri, în urma unei acțiuni având ca scop reducerea victimizării prin accidente rutiere provocate de nerespectarea vitezei legale.

La data de 13 aprilie a.c., în intervalul orar 05.00 – 13.00, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier Galați au desfășurat o acțiune pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere provocate de nerespectarea vitezei legale.

Acțiunea, la care au fost folosite 3 aparate radar dispuse ”în cascadă”, s-a desfășurat pe D.N. 24, pe sectorul de drum cuprins între localitățile Cosmești și Priponești, cu preponderență în zona producerii, în data de 01.04.2021, a accidentului rutier soldat cu decesul a patru persoane.

Cu această ocazie, polițiștii au constatat 102 contravenții, aplicând tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare de 64 400 de lei, 61 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, conform O.U.G. 95/2002, republicată.

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 19 permise de conducere, dintre care 18 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 1 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea.

Sursă: IPJ Galaţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *