sâmbătă, octombrie 16

Cursuri de prim ajutor vs “educația sexuală”

Cursuri de prim ajutor vs „sex ed” sau realitatea față cu ideologia

Știați că bolile cardio-vasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial, iar România ocupă un loc fruntaș în topul țărilor cu decese cauzate de afecțiuni cardiace? În țara noastră, 60% din decese sunt provocate de afecțiuni cardio-vasculare. O postare de Paul Gabriel Andrei.

„Nu ar fi mai bine ca în loc de propagandă pentru o Educație Sexuală în școli să facem pentru cursuri de prim ajutor?

Milioane de oameni au văzut în direct în aceasta seară cum Christian Eriksen s-a prăbușit inert pe teren suferind un atac de cord. Un fotbalist pe care Inter a plătit 20 de milioane de euro și care e, evident, monitorizat de echipe medicale la cel mai înalt nivel.

Conform datelor Societăţii Române de Cardiologie, la fiecare jumătate de oră un român suferă un infarct.

Cum bine știm, primele minute, chiar secunde, sunt vitale pentru cel care suferă atacul. De aceea e absolut necesar să fie lângă el persoane care cunosc cum să acorde primul ajutor. Eriksen a fost stabilizat, e conștient la spital.

«A existat o propunere în acest sens, dar s-a renunțat» a fost răspunsul pe care mi l-a dat o învățătoare când am întrebat dacă există așa ceva în programa școlară.

Deci când credeti ca începem sa ne ocupam de lucrurile care chiar sunt importante și lăsăm prostiile deoparte?”Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *