vineri, octombrie 22

VIDEO: Arme letale confiscate la Tecuci. Peste 400 de cartușe confiscate

În data de 01 iulie 2021, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și al polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Teuci – Biroul Criminalistic, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară pe raza municipiului Tecuci, la domiciliul unui bărbat în vârstă de 42 ani, unde au fost identificate ca fiind deținute fără drept următoarele:

  • o armă letală lungă (pușcă) cu glonț, cal. 5,6mm, prevăzută cu lunetă cu sistem de ochire pe bază de fascicul luminos (laser) și dispozitiv de diminuare a sunetului (amortizor);
  • 422 (patru sute douăzeci și două) cartușe cal. 5,6mm, muniție letală aferentă armei;
  • 6 (șase) cartușe cal. 6,35, muniție letală;
  • un trofeu de exemplar din specia mistreț;
  • 151 (unasutăcincizecișiunu) tablete insecticid ce conține 56% fosfură de aluminiu, clasificat foarte toxic, marca Agroxin.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că bărbatul a procurat arma și muniția în anul 2010 din Franța, iar în anul 2014 le-a introdus fără drept în țară.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de Contrabandă calificată, faptă prevezută și pedepsită de art.271 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României, Nerespectarea regimului armelor și al munițiilor,  Braconaj cinegetic, faptă prevezută și pedepsită de art 42 alin. (1) lit. a) din Legea nr.407/2006 republicată, privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic și Trafic de produse sau substanțe toxice, faptă prevezută și pedepsită de art. 359 Cod penal.

Foto: InternetFaci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *