sâmbătă, octombrie 16

VIDEO: 3 dosare penale pentru furt de energie electrică

Polițiștii gălățeni au organizat și desfășurat, în colaborare cu reprezentanți ai Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Galați, o acțiune pentru prevenirea și combaterea furturilor de energie electrică.

Acțiunea, la care au participat polițiști ai Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Poliție Rutieră, Serviciului Criminalistic și Secției 3 Poliție Rurală Liești, a vizat, în același timp, menținerea unui climat de ordine publică și identificarea încălcărilor legislative în domeniul circulației rutiere.

În urma acestor verificări, polițiștii au întocmit 3 dosare penale, fiind constatată comiterea a 6 fapte de furt de energie electrică și de executare sau folosire de instalații electrice, în scopul racordării directe la rețea. Astfel, la trei dintre domiciliile controlate au fost identificate instalații electrice artizanale, respectiv derivații înaintea grupului de măsură, energia electrică consumată nefiind contorizată.

Totodată, polițiștii au constatat 16 fapte contravenționale, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni  la  O.U.G. 195/2002  privind circulația pe drumurile publice,  în  valoare de  7 540 de lei.

Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

 Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *