joi, ianuarie 27

INVESTIGAȚIE. Blat la APM Galați între PSD și USR

          APM Galați este de o săptămână în postura de a nu avea conducere. Mandatul Gianinei Hanță a expirat după șase luni și fiind un personaj neafiliat politic, nu i-a fost prelungit.

Pe margine, însă, la încălzire pentru scaunul comod, este Gina Alina Radu, aparent un personaj necunoscut. Numirea va fi făcută de Florin George Gârbacea, Președintele ANPM susținut de USR.

          Cine este favorita la postul de director APM Galați? Nimeni alta decât nora lui Georgică Radu, pesedist de bază, bugetar de când se știe, el și întreaga familie. Georgică este fostul șef al ANAF Galați, un borcan cu miere mult râvnit, cu multiple beneficii, unde Georgică a ajuns, cum altfel, decât pe criterii de performanță socialistă roșie ca focul și unde a performat în… nimic.

Soția, bugetară și ea în sistemul sanitar, conform declarațiilor de avere.

          Fiul, Cristinel Radu, la fel de bugetar, consilier la ANAF Galați, unde tătucul Georgică era șef. Conform declarațiilor de avere ale ambilor (tată și fiu),  în 2017 are loc între cei doi un circuit al unor sume, în euro. Georgică îi donează fiului 40 000 euro iar fiul, Cristinel, îl împrumută pe tatăl pesedist Georgică cu 38 000 euro.  Ambele tranzacții în anul de grație 2017, bani plimbați între tată și fiu, ambii angajați la ANAF.

          Revenind la nora familiei, viitoarea unsă în postul de șefă la APM Galați, noră de bugetari pesediști înfipți bine în sistem, ea însăși bugetară de când se știe, parcursul carierei ei este pe linia de partid PSD, ajutat cu ambele mâini de USR, deși aceste două partide se află în opoziție.

La nivel local însă, fiecare joacă după cum dictează interesele marunte ale oamenilor, USR fiind un fel de balama, de toiag în srijinul monopolizării instituțiilor de către PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.