joi, ianuarie 27

Un reputat medic gălățean vorbește despre sirenele ambulanţelor, pornite în toiul nopţii pe străzi: „Nu-i nevoie de stres acustic!”

Medicul Paul Ichim, de la Spitalul Judeţean Galaţi, a postat pe Facebook un mesaj în care sugerează celor de pe ambulanţă „să nu mai umble pe străzile goale cu sirenele pornite, în crucea nopţii când oamenii se odihnesc şi când n-au absolut nici o şicană în trafic”. Postarea medicului a stârnit zeci de reacţii contradictorii.

„Nici nu stiu cum să abordez problema, cât mai delicat să nu zdruncin ceva sensibilităţi, mai ales că mă adresez colegilor de la ambulanţă. Să mă explic. Nu înţeleg câteva chestii la utilizarea ambulanţelor. De ce este nevoie să intre urlând cu toate sirenele ambulanţa pe poarta Spitalului Judeţean? La intrare este urgenţă, oamenii se mişcă repede, iar disconfortul auditiv creat este prea mare pentru restul pacienţilor spitalizaţi şi chiar pentru personal”, scrie medicul pe Facebook.

Dr. Paul Ichim, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi chirurgi gălăţeni, susţine că „noaptea oraşul este destul de liber, circulatia devine sporadică, iar „ambulantele au semnele luminoase deschise, se văd de la distanţă”.

„Nu înţeleg de ce unii trebuie să umble pe străzile goale cu sirenele pornite, în crucea nopţii, când oamenii se odihnesc şi când n-au absolut nici o şicană în trafic. Cred acei şoferi că aşa o sa fie lumea mai conştientă de munca lor? Fraţilor, oamenii deja sunt destul de educaţi în oraşul ăsta când este vorba despre serviciile de urgenţă, vă respecta deja, nu-i nevoie de stres acustic când nu-i nevoie!”, explică chirurgul.

Postarea chirurgului a devenit virală pe reţelele de socializare şi a stârnit zeci de reacţii contradictorii.

Sursa: Cornelia Mazilu, Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.