joi, ianuarie 27

S-a dat liber la intrarea în bâlci? Contradicții între Jandarmerie și organizatori

Verificarea respectării legii revine organizatorilor, respectiv PIEȚE PREST TEC SRL. 

Pentru a desfașura un eveniment public în aer liber cu cel mult 2500 de oameni, conform legii, oganizatorii au obligația să se asigure că toți participanții sunt vaccinați sau dețin un test covid negativ, nu mai vechi de 72 de ore.

În urma presiunii publice privind condițiile de participare la evenimentul public anual, respectiv Iarmarocul Moldovenesc, schimbările au început să apară chiar de astăzi.

Mai mulți participanți au fost verificați astăzi doar pentru purtarea măștii dar și pentru păstrarea distanței obligatorii de 1.5m.

Recomandăm tuturor participanților să se conformeze regulamentului privind organizarea evenimentului și să respecte pe tot parcursul evenimentului, reglementările legale privind combaterea răspândirii virusului COVID-19.

CONDIȚIILE DE ACCES rămân cele stabilite în cadrul comisiei de avizare a manifestării publice, iar participanții vor respecta următoarele măsuri de prevenție, informează reprezentanții Jandarmeriei Galați.
  • la intrarea în interiorul zonei de desfășurare a manifestării, participanții vor respecta distanța de 1,5 m între ei;
  • purtarea măștii de protecție este obligatorie de către toate persoanele care au vârsta de peste 5 ani, pe întreaga durată a participării la eveniment. Masca trebuie să acopere gura și nasul;
  • accesul va fi permis numai persoanelor vaccinate împotriva SARS-CoV2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 ore sau rezultatul negativ, certificat, al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 ore, respectiv pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS CoV-2. Verificarea dovezilor medicale prezentate de către participanți va fi efectuată prin grija organizatorului. Minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale și de la verificarea în Registrul electronic național de vaccinare;
  • la accesul în incinta iarmarocului, participanților li se va efectua măsurarea temperaturii prin termometru non-contact, precum și efectuarea triajului observațional. NU se va permite accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată) și nici a celor a căror temperatură corporală înregistrată depășește 37,3°C;
  • participanții își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant care va fi pus la dispoziție de către organizator, în recipiente speciale aflate la intrarea în zona de desfășurare a manifestării.

Comunicatul oficial al Jandarmeriei Galați poate fi consultat aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.