joi, decembrie 2

Oraşul din România unde consilierii locali au eliminat obligaţia ca un director să aibă studii superioare

Consilierii locali PSD şi cei ai partidului Uniunea Independentă pentru Tecuci au modificat organigrama şi statul de funcţii de la Pieţe Prest Tec SRL Tecuci, astfel încât o persoană cu studii medii, membru de partid, să poată fi instalată în funcţia de director executiv.

Şedinţa Consiliului Local Tecuci din 9 august a marcat o premieră în România. Consilierii locali PSD şi cei ai partidului Uniunea Independentă pentru Tecuci (UIPT) au votat transformarea postului de director executiv al societăţii Pieţe Prest Tec SRL Tecuci, astfel încât acesta să poată fi ocupat de o persoană cu studii medii, fiind vorba de Aurelia Făinărea (membru UIPT).

Asta după ce în luna iulie a acestui an, consilierii locali PSD şi UIPT au votat numirea unui director executiv la societatea din subordinea forului deliberativ local care nu avea studii superioare. Pentru că nu putea fi instalată în funcţie, aleşii locali din Tecuci au propus pe ordinea de zi proiectul de hotărâre nr. 103.06.08.2021 privind aprobarea modificării organigramei şi a statului de funcţii ale societăţii Pieţe Prest Tec SRL Tecuci.

Proiectul a trecut cu 8 voturi ”pentru” şi 7 abţineri. Consilierii PNL s-au abţinut de la votarea proiectului de hotărâre, motivând că ar fi o greşeală morală. ”Ce exemplu dăm noi generaţiilor de tineri? Că nu mai au nevoie de şcoală să ajungă într-o funcţie de demnitate publică-director? O utopie acest proiect”, a declarat un consilier local în timpul şedinţei.

Noul director executiv cu studii mediii al societăţii Pieţe Prest Tec SRL Tecuci va avea în subordine angajaţi cu studii superioare.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *