joi, ianuarie 27

Lucrările la Centura Tecuciului bat pasul pe loc

Conform raportului publicat la 1 Iulie 2021 de CNAIR privind stadiul lucrărilor contractate, varianta ocolitoare a Tecuciului bate pasul pe loc. Doar 2.6% din obiectivele stabilite în noul contract au fost realizate în primele luni de activitate.

Pe 16 aprilie 2021, CNAIR a semnat contractul în valoare de 41.735.534,38 de lei fără TVA cu cel de-al treilea constructor, asocierea Mavgo Holding SRL (lider) – SC Antrepriza de Construcții Drumuri şi Autostrăzi SRL – SC BDU Maxi Construct – Hydostroy AD. Conform datelor oficiale, pe 20 mai 2021 a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, iar pe 21 mai 2021 a fost predat amplasamentul.

Varianta ocolitoare a Tecuciului a atras în timp mai mulți constructori, miniștri dar și scandaluri. O investiție începută în urmă cu mai bine de 9 ani a fost parcă uitată de aleșii locali care s-au plimbat pe scaunul de edil.

Pentru a da impresia că își fac treaba, constructorii au început lucrările la sectoarele de ieșire de pe șoseaua de centură, fiind cele mai vizibile pentru participanții la trafic aflați în trazit prin Tecuci (Str. 1 Decembrie 1918 și E581).

Astăzi abia de mai zărești picior de muncitor, adesea lucrând cu greu pe două utilaje la una dintre ieșirile de pe Șoseaua de Centură.

 

Sursă: Viața Liberă

Raport CNAIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.