joi, decembrie 2

Cultura tecuceană în impas

În ultimii ani tot mai multe „personaje” s-au plâns de inactivtatea instituțiilor de cultură sau de lipsa de implicare a personalului. Anul acesta au fost organizate zeci de evenimente care au reunit sute de oameni, dar și alte evenimente care au strâns la un loc doar cateva persoane.

Putem delimita evenimentele în două mari categorii: cele cu un caracter general și cele cu un caracter intelectual. De pildă în momentul în care s-au organizat seri de film, spectacole sau expoziții generale (cum ar fi cele de ziua copilului) sau în parcul Regina Elisabeta, au fost prezente sute de persoane. Însă în momentul în care au fost organizate conferințe, vernisaje sau spectacole de teatru dar și concerte cu „nume mari”: fie la Muzeu, Bibliotecă, Casa de cultură, sufrageria Ateneului sau în Parcul Dentrologic, au participat doar „o mână” de oameni.

Care este motivul pentru lipsa publicului? Putem concluziona că „pâinea și circul” atrag însă cultura nu prea. Da, putem fi răutăcioși și să atacăm diferite persoane, să dăm vina pe unul sau pe altul, dar realitatea este alta: societatea se distanțează cu pași repezi de cultură fiind mult mai apropiată de non-valori, personaje de moment și rețele de socializare.

Ce putem schimba? Efortul poate veni din partea organizatorilor printr-o mai bună mediatizare a acestor evenimente dar și din partea publicului care să participe, desprinzându-se de social-media și Tv. Puțină cultură nu strică nimănui.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *