vineri, octombrie 22

City Insurance rămâne fără autorizație. Ce se întâmplă cu cei peste 3 milioane de clienți

Un șofer asigurat la City Insurance, care are un eveniment rutier în aceste zile, nu va mai merge la companie să-și facă constatarea daunei, ci va merge la Fondul de Garantare, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară va cere instanței să declare falimentul celui mai mare asigurător de pe piața auto din România, a precizat vineri, la Digi24, Valentin Ionescu, director în cadrul ASF.

„Va face un dosar de daună, așa cum se făcea înainte, se procesează și își așteaptă rândul la plată”, a explicat oficialul ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis vineri să retragă autorizația de funcționare a Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. și a constatat starea de insolvență a acesteia. Compania nu mai are voie să facă asigurări. 

„Din acest moment, Autoritatea va face cererea de faliment către instanță. Până la pronunțarea instanței, Fondul de Garantare trebuie să preia dosarele, să le pregătească și la pronunțarea instanței, va urma să plătească aceste dosare de daună. Fondul de Garantare este pregătit să preia toate dosarele de daună și să despăgubească absolut orice client al acestei companii”, a declarat directorul Valentin Ionescu.

Compania City Insurance era liderul de piață în domeniul asigurărilor RCA.

Polițele la City Insurance sunt în continuare valabile. Asigurații au însă opțiunea să denunțe aceste polițe, să renunțe la ele, să primească restul de bani pentru perioada rămasă și să-și facă asigurare la o altă companie.

Sursă: Digi24Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *