vineri, octombrie 22

Tecuciul este la un pas de scenariul roșu. Incidența a atins 2.41‰

Numărul cazurilor a crescut semnificativ în acest weekend, înregistrând o valoare de 115 cazuri la data de 20.09.2021.

Conform raportului publicat de Direcția de Sănătate Publică Galați, în doar două zile, pe raza Municipiului Tecuci au fost raportate 22 de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV2.

Incidența crește îngrijorător pentru majoritatea localităților din județul Galați. Astăzi, 5 localități se află în scenariul roșu.

Începând de duminică, 19 septembrie, în comuna Cosmești, unde incidența cumulată la 14 zile a ratei de infectare COVID-19 este mai mare de 3/1.000 de locuitori, se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 932 din 9 septembrie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei, modificată și completată cu Hotărârea de Guvern nr. 990 din 17 septembrie.

Este vorba despre aceleași interdicții legate de organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.), în timp ce activitatea operatorilor economici de tip restaurante/baruri/cafenele/jocuri de noroc se sistează la interior, iar purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice aglomerate.

Raport DSP: aici.

Restricții Cosmești: ,Viața LiberăFaci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *