vineri, octombrie 22

Investiție de peste 7 milioane de lei în Spitalul Județean Galați

Noua Unitate de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean din Galați este operațională de astăzi, după ce a trecut prin ample lucrări de extindere, modernizare și dotare cu echipamente medicale, în cadrul unei investiții cu Fonduri Europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020. UPU Galați are acum o suprafață dublă, de la 700 la 1.400 metri pătrați, circuite speciale pentru ambulanțe și aparatură medicală de ultimă generație pentru investigații medicale de urgență.

Noul spațiu a fost dotat cu aparatură și mobilier medical, iar de astăzi Unitatea de Primiri Urgențe are și un incubator de ultimă generație pentru transportul nou-născuților cu elicopterul Smurd.

De asemenea, a fost construită și o zonă pentru accesul ambulanțelor, pentru ca pacienții să fie preluați mult mai repede de către personalul medical.

În acest moment, computerul tomograf este în procedură de autorizare de către Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare.

Valoarea totală a investiției este de 7.034.073 de lei, din care peste 3,1 milioane de lei pentru dotarea cu echipamente și mobilier medical (computer tomograf, incubator pentru transport, aparat radiologie, electrocardiograf 12 canale, ventilator transport pacienți, negatoscop, developeză automată, injectomate, monitoare funcții vitale complet echipate, paturi brancard tip UPU, paravane mobile, căruț instrumentar, bănci pentru sala de așteptare, scaune, fișete și rasteluri pentru depozitarea și arhivarea documentelor). Luna trecută, la Unitatea de Primiri Urgențe s-au prezentat peste 5.500 de pacienți.

 Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *