joi, decembrie 2

Fotografiile din trafic pot aduce amenzi de până la 30.000 de lei

Conform reglementărilor legale, cei care publică imagini cu alte autoturisme din trafic în care se poate observa numărul de înmatriculare, pot fi sancționați cu zeci de mii de lei.

Proprietarul mașinii are dreptul să depună o plângere la autoritatea care supraveghează prelucrarea datelor personale iar făptașul va fi sancționat.

Totodată, daca în urma apariției în spațiul public a imaginilor cu autoturismul acesta este vandalizat, pot fi cerute despăgubiri în instanță.

În toate orașele din țară au fost înființate pagini sau grupuri de șoferi unde sunt postate zilnic astfel de imagini cu șoferi indisciplinați, care își lasă autoturismul parcat pe trecerea de pietoni, pe trotuar sau blochează căile de acces ale unor locuințe.

În situația în care prin postarea respectivă cel care a postat determină și o distrugere a unui bun, atunci postarea atunci se va trage la răspundre penală persoana care prin postare instigă la săvârșirea de infracțiuni” a declarat Cristian Ene, avocat, pentru Digi24.

În teren realitatea este alta, chiar dacă polițiștii aplică sancțiunile necesare în majoritatea cazurilor, șoferii par să nu fie deranjați de o simplă amendă.

Astăzi, sancțiunile pentru parcările ilegale pornesc de la 290 de lei și pot să ajungă la 725 de lei pentru câteva minute de deranj.

Sursă: Digi24Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *